Lunebjerggård vildsvin - hestepension
Frederiksværkvej 144, 3200 Helsinge kimgregers@gmail.com

 

Andefilet som salat med pekannøddemarinade

(Lynn Andersen, Cajun & kreolerkøkkenet)

Ingredienser

4-6 personer

 

Fremgangsmåde

Bland alle ingredienserne til marinaden og stil den til side.

Snit andekødet et par steder i skindet. Steg brysterne i olie, først på skindsiden i 8-10 minutter og derpå i 2-4 minutter på kødsiden. Kom æbleterningerne på panden de sidste 5 minutter af stegetiden. Drys med salt.

Lad andebrysterne hvile 10 minutter, før de skæres i meget tynde skiver på tværs.

Læg et par røde salatblade på hver tallerken. Skær de skyllede og afdryppede grønne salatbalde i strimler og læg dem op mod de røde blade. Fordel andekødet på den grønne salat. Fordel æbleterningerne på tallerkenerne og drys med de hakkede pekannødder. Dryp marinaden over retten og server den med flûtes.

  • 2 stk. andebryst, berberi eller mulard

  • olie til stegning

  • 2 æbler, skrællede og skåret i tern

  • ½ rødt salathoved

  • ½ salathoved eller en blanding af forskellige typer salat

  • 25 g groft hakkede pekannødder eller valnødder

  • salt

  • Marinade

  • 25 g kværnede pekannødder eller valnødder

  • 1½ dl olie (evt. valnøddeolie)

  • 2 spsk. rødvinseddike

  • ½ tsk. salt

  • friskkværnet, sort peber