Lunebjerggård vildsvin - hestepension
Frederiksværkvej 144, 3200 Helsinge kimgregers@gmail.com

 

Honningglaseret and med ingefær og rød grapefrugt

(Jennifer Paterson, "To fede Damer")

Ingredienser

4 personer

 

Fremgangsmåde

Saucen først: Skræl grapefrugterne med en skarp kniv hen over en skål for at fange al saften. Alt ydre skind og hinder fjernes og frugtfileterne løsnes fra skindet og gemmes til senere. Pres saften ud af skind og hinder, så du ender med at have ialt ca. 3 dl saft. Hæld sukkeret op i en tør pande over svag varme. Når det begynder at smelte, skal der røres, indtil det karamelliserer. Tag panden af ilden og bliv ved med at røre, til det synker. Hæld grapefrugtsaften i fra en en arms længdes afstand, da det sprutter voldsomt. Sæt panden tilbage på varmen, tilsæt honning, soyasauce, citronsaft og revet ingefær og rør til karamellen er opløst. Rør maizena op i vand og hæld det gradvist i saucen, mens den koger, indtil den bliver tyk og gennemsigtig. Smag til med rigelig peber og salt. Til sidst tilsættes grapefrugtfileterne og panden tages af varmen.

Rids andeskindet og læg bryststykkerne med skindsiden opad på en rist over en bradepande med lidt vand i bunden. Bland honning og soyasauce og smør det på skindet. Steges i en forvarmet ovn ved 200° i 30-45 minutter, til kødet er rosastegt og skindet sprødt.

Tag bryststykkerne af risten og skær dem diagonalt i 5 mm tykke skiver. Arranger dem på et opvarmet fad og hæld den varme sauce over. Serveres med små fine kartofler, babykarotter og fine ærter.

  • 4-5 andebryster

  • 1 spsk. klar honning (akacie-)

  • 1 spsk. soyasauce

  • Sauce

  • 3-4 røde grapefrugter

  • 50 g perle- eller rørsukker

  • 2 spsk. klar honning (akacie-)

  • 2 spsk. soyasauce

  • saft af 1 citron

  • 1½ tsk. friskrevet ingefær

  • 1 spsk. maizena

  • 2 spsk. vand

  • salt og peber