Lunebjerggård vildsvin - hestepension
Frederiksværkvej 144, 3200 Helsinge kimgregers@gmail.com

 

Honningglaseret sprængt and med friske grønsager og rødvinssauce

(Majbritt Madsen, Hotel Hedegården, Vejle)

Ingredienser

4 personer

 

Fremgangsmåde

Saltlage: Alle ingredienser til saltlagen hældes i en stor gryde. Saltlagen koges op, afskummes og afkøles. Den rengjorte and lægges i lagen i 48 timer.

Anden tages op og koges i fersk vand i ca. 60 minutter. Trækker yderligere i vandet ca. 30 minutter. Derefter deles anden i 2 halvdele og påsmøres den smeltede honning og glaceres i varmluftsovn ca. 5 minutter ved 180°.

Kartofler: Kartoflerne koges, pilles og drysses med hakket persille.

Sauce: Rødvinen koges ind til ca. halvdelen. Smør og mel bages sammen. Kraftsky og rødvin kommes i og koges godt igennem. Tilsættes eventuelt en anelse kulør. Tilsidst tilsættes saucen "saften" fra glaceringen af anden.

Grønsager: Blomkål rengøres, skylles og plukkes i buketter og koges i vand, tilsat salt i ca. 3-4 minutter. Det meste af toppen og bunden skæres af minigulerødderne. Koges i vand tilsat salt i ca. 3-4 minutter. Broccolien rengøres, skylles og plukkes i buketter og får kun lige et opkog i vand tilsat salt.

Anden udskæres og anrettes med grønsagerne på tallerken eller fad. Kartofler og sauce serveres i skåle.

  • 1 and på 4000g

  • 150 g honning

  • Saltlage

  • 6 l vand

  • 1½ kg salt

  • 120 g sukker

  • 25 g kalisaltpeter

  • Kartofler

  • 1 kg kartofler

  • 1 bdt. persille

  • Sauce

  • 3 dl tør rødvin

  • 4 dl kraftsky/fond

  • 20 g smør

  • 30 g mel

  • lidt kulør

  • Grønsager

  • 1 blomkålshoved

  • 20 minigulerødder

  • 1 broccoli