Lunebjerggård vildsvin - hestepension
Frederiksværkvej 144, 3200 Helsinge kimgregers@gmail.com

 

Meyers Andesteg

(Claus Meyer, Mortens Opskrifter)

Ingredienser

4-6 personer

 

Fremgangsmåde

Giv kastanjerne et snit henover "maven" - ikke for dybt - og steg dem 10-15 min. på en tør jernpande, til de begynder at åbne sig og blive gule i kødet.

Krydr andestegen indvendigt og udvendigt med salt og peber. Fyld den med svesker, kastanjer, skalotteløg og timian. Fordel "andeunderlaget" i en bradepande og læg anden på en rist med brystet nedad og steg den 1 time ved 160°. Vend anden og steg den yderligere 1 1/2 time ved samme temperatur, hvorefter den trækker i 45 min. (Spæd med vand under stegningen. Hæld safterne fra et par gange under stegningen og brug fedtet til grønsagerne og saucen).

Rødkål krydres med knust enebær, salt og peber og sauteres mørt i andefedt og honning i en gryde under låg. Efter ca. 25 min. fjernes låget og rødvin tilsættes og koges ind i kålen. Krydres med salt og peber.

Hvidløgshovederne flækkes på tværs, pensles med andefedt, krydres med salt og peber, pakkes i alufolie og bages ca. 35 min. ved 180° til feddene er møre.

Kartoflerne flækkes, pensles med andefedt, krydres med salt og peber og steges møre i ovnen ved 180° i ca. 45 min. Krydres med "persillade" umiddelbart før serveringen.

Fyldet tages ud af anden. Kastanjerne og en tredjedel af sveskerne hakkes groft og kommes i rødkålen sammen med pæreternene. Resten af sveskerne og skalotteløg kommes i en gryde og ristes kort igennem. Rør melet i. Blommeeddike tilsættes og koges næsten væk. Hæld stegesky i gryden og kog saucen til passende intensitet. Smages til med blommeeddike, salt og peber.

Partér anden og stil den i en 250° varm ovn sammen med kartofler og hvidløg, så anden bliver sprød og således, at kartofler og hvidløg bliver gyldne (pas på at hvidløgene ikke bliver mørkebrune).

  • 1 klargjort and på ca. 2600 g, bruttovægt ca. 3000 g

  • 250 g udstenede svesker

  • 300 g kastanjer

  • 250 g skalotteløg

  • timian

  • 1 spsk. hvedemel

  • ½ dl blommeeddike

  • "Andeunderlag"

  • kråse, vinger og hals

  • blandede vinterurter, suppevisk, vand og rødvin

  • Braiseret rødkål

  • 800 g rødkål, fintsnittet

  • 6 hele enebær

  • andefedt

  • 2 dl rødvin

  • 2 faste pærer, skåret i tern

  • 1 spsk. honning

  • nogle få svesker fra anden

  • Bagt hvidløg

  • 3 hoveder hvidløg

  • ovnstegte kartofler

  • 4 spsk. "persillade" (persille og hvidløg hakkes fint og blandes)

  • 1 kg jævne kartofler