Lunebjerggård vildsvin - hestepension
Frederiksværkvej 144, 3200 Helsinge kimgregers@gmail.com

 

Ovnstegt and i grønt

(fra FDBs Centrallaboratorium)

Ingredienser

4 personer

 

Fremgangsmåde

Anden renses, og overflødigt fedt fjernes. Skallen fra limefrugten skrælles af i tynde strimler og saften presses ud. Anden gnides med salt og lidt limesaft, og de afpressede limeskaller lægges ind i anden.

Anden lægges på en rist og steger med ryggen opad 3/4 time ved 160° på midterste ovnribbe.

Porrerne skæres i 5-6 cm lange stykker og blancheres i letsaltet vand. De dryppes af og blandes med sukkerærter, oliven samt resten af limesaften.

Anden tages ud af ovnen, og fedtet hældes væk. I et stort ovnfast fad fordeles grønsagerne og anden lægges øverst med brystet opad. De tynde limestrimler drysses over. Sennep rystes med vand og hældes ved. Anden steger videre ved 160° i 1½ - 1 3/4 time til den er gennemstegt. Stegetermometer skal vise mindst 75°.

Serveres med aspargeskartofler og grovflûtes.

  • 1 and på 2800g

  • 1 lime

  • 1½ tsk. salt

  • 4-5 porrer

  • 125 g sukkerærter

  • 1½ dl grønne oliven i skiver

  • 1 spsk. dijonsennep

  • 1½ dl vand