Lunebjerggård vildsvin - hestepension
Frederiksværkvej 144, 3200 Helsinge kimgregers@gmail.com

 

Ovnstegt vildsvineryg

(Aschehougs Den Lille Vildtkogebog)

Ingredienser

6 personer

 

Fremgangsmåde

Vildsvineryggen skylles, duppes tør og fedtlaget skæres i ruder. Hvidløget pilles, knuses med salt og blandes med kommen og peber. Vildsvineryggen gnides med krydderblandingen.

Guleroden, persilleroden og sellerien skrælles, løgene pilles og alt skæres i tern. Det klarede smør opvarmes i en stegegryde. Vildsvineryggen brunes deri på fedtsiden. Ovnen forvarmes til 200°. Ryggen vendes, grønsagerne lægges ved siden af, og den steger videre i ca. 5 minutter.

Krydderierne tilsættes. Den åbne stegegryde sættes ind midt i ovnen ved ca. 160°. Efter 30 minutter hældes vinen i gryden og efter yderligere 30 minutter hældes også fonden ved. Kødet simrer yderligere 30 minutter under låg.

Vildsvineryggen stilles varmt. Stegefonden sies. Melet røre op med sherry, og fonden jævnes med blandingen. Simrer ca. 10 minutter under omrøring. Saucen gøres ekstra lækker med fløden, smages til med salt og peber og drysses med persille

  • 2 kg vildsvineryg

  • 1 fed hvidløg

  • salt

  • 1 tsk. stødt kommen

  • friskkværnet sort peber

  • 1 gulerod

  • 1 persillerod

  • 125 g knoldselleri

  • 2 løg

  • 30 g klaret smør

  • ½ tsk. stødt allehånde

  • 8 enebær

  • 1/4 l kraftig rødvin

  • ½ l mørk vildtfond

  • 1 spsk. mel

  • 4 spsk. tør sherry

  • 200 g fløde

  • 1 spsk. friskhakket persille