Lunebjerggård vildsvin - hestepension
Frederiksværkvej 144, 3200 Helsinge kimgregers@gmail.com

 

Bovsteg med appelsin

(vistnok af Era Ora oprindelse)

Ingredienser

6-8 personer

 

Fremgangsmåde

Vildsvineboven udbenes omhyggeligt, så der bliver færrest mulige "åbninger" i det udbenede kødstykke.

Appelsinerne presses, og saften "hældes ned" i boven. Rosmarin, hvidløg, olie, hvidvin, salt og peber blandes og lægges ind i boven. Brug en pensel til at smøre blandingen rundt inde i boven. Boven lægges i et ildfast fad eller lille bradepande.

Hasselback kartofler lægges i et andet fad med laurbærblade. Bouillon hældes ved

Begge fade sættes i en 200° varm ovn, og det hele steger ca 1½ time. Stegen er færdig, når kødtemperaturen er oppe på 75°.

  • 2-2,5 kg vildsvinebov

  • 4-6 appelsiner

  • rosmarin

  • 2 fed hvidløg

  • olie

  • 1 dl hvidvin

  • salt og peber

  • store bagekartofler, 1-2 stk. pr. person

  • 2 laurbærblade

  • 3 dl bouillon