Lunebjerggård vildsvin - hestepension
Frederiksværkvej 144, 3200 Helsinge kimgregers@gmail.com

 

Franske vildsvinkoteletter

Ingredienser

4 personer

 

Fremgangsmåde

Udvælg de 8 flotteste og største champignons og skær hovederne fra. Alle de andre champignons + stokkene fra de 8 hakkes fint, og citronsaften hældes over.

Skær 8 tykke brød/toastskiver ud med en diameter på ca. 4 cm. Steg koteletterne på en pande i lidt smør, så de lige akkurat er gennemstegte (pas på, de ikke får for meget, når de er så tynde). Brødskiverne ristes/steg på panden i smør. De 8 champignon hoveder steges i smør og krydres med salt og peber.

Kog panden af med cognac og portvin, tilføj fløde og kog det ind til en passende sauce-konsistens.

Fordel de hakkede champignons på brødskiverne, læg en skive kød på og dekorer med et champignonhoved.

Fordel saucen på 4 tallerkener og læg 2 "toasts" på hver tallerken. Drys persille over hele retten.

Serveres f.eks. med "pommes allumettes" på en separat tallerken: Skær ender og sider af kartoflerne og skær dem i julienne. Strimlerne skal være 3 mm tykke og ca. 6 cm lange. Fritter strimlerne 3-4 minutter ved 190° til de er gyldne.

  • 8 tynde koteletter på hver 100 g (tag evt. 4 normale koteletter og flæk dem til halv tykkelse - nemt, hvis de stadig er en smule dybfrosne)

  • 500 g champignons

  • "tæt" brød til toastskiver

  • saft af 1 citron

  • 2½ dl piskefløde

  • 100 g smør

  • cognac

  • portvin

  • salt og peber

  • 1 bdt. persille, hakkes fint