Lunebjerggård vildsvin - hestepension
Frederiksværkvej 144, 3200 Helsinge kimgregers@gmail.com

 

Grillstegte vildsvineribben

(fra Kalu A/S)

Ingredienser

6-8 personer

 

Fremgangsmåde

Kog vildsvineribbenene i ½ time og lad dem køle af i vandet. Tør det afkølede kød godt af og læg ribbenene i marinaden i et fad, som dækkes godt til. Kødet skal helst marinere mindst 1 døgn og vendes af og til.

Tag kødet op af marinaden og lad det dryppe lidt af. Læg det på grillristen over bradepanden og pensl det med marinaden. Giv kødet 15 minutter på hver side ved 250° ca. 20 cm fra grillen. Kødet pensles med marinaden flere gange under stegningen. Alternativt kan ribbenene grilles på en havegrill - trækul eller gas.

Serveres med bagte kartofler, hvidløgsflûtes og god grøn salat.

  • 1½ kg vildsvineribben

  • Marinade:

  • ½ dl kinesisk soya

  • 3/4 dl sirup

  • 1 dl citronsaft

  • 3/4 dl appelsinsaft

  • 2 fed hvidløg, finthakket

  • 1 tsk. reven appelsinskræl

  • 1 tsk. reven frisk ingefær

  • ½ tsk. peber

  • 2 tsk. salt