Fremgangsmåde
Udben boven så skånsomt som muligt. Fjern
de værste sener. Ombind med bomuldssnor for at holde sammen på
kødet.
Bland alle ingredienserne (undtagen kødet)
i en skål. Stik i kødet med en gaffel og mariner det i blandingen i
mindst 4-5 timer (helst natten over).
Tag kødet op af marinaden, tør det af med
køkkenrulle og brun det i olie på en varm pande på alle sider. Tag
kødet af panden og læg det i en stegegryde eller et fad med låg.
Steges i ovnen ved 160°
.Beregn stegetiden til 45 minutter pr. ½ kg og hæld jævnligt marinaden
over. Tag kødet ud af ovnen, når et stegetermometer viser 70° midt
i kødstykket. Lad kødet hvile på spækbrættet i ca. 10 minutter (eller
til stegetermometeret viser 72°). Skær kødet i tynde
skiver.
Lige inden servering jævnes marinaden med
2-3 spsk. mel blandet med
koldt vand. Hæld saucen over det udskårne kød, eller server den ved
siden af.
Marinaden er i øvrigt velegnet til alle typer
vildsvinekød, men brug den forsigtigt (mariner i kortere tid) til finere
stykker som ryg og filet. |