Lunebjerggård vildsvin - hestepension
Frederiksværkvej 144, 3200 Helsinge kimgregers@gmail.com

 

Honning/lime marineret vildsvinesteg

Ingredienser

6 personer

 

Fremgangsmåde

Udben boven så skånsomt som muligt. Fjern de værste sener. Ombind med bomuldssnor for at holde sammen på kødet. 

Bland alle ingredienserne (undtagen kødet) i en skål. Stik i kødet med en gaffel og mariner det i blandingen i mindst 4-5 timer (helst natten over).

Tag kødet op af marinaden, tør det af med køkkenrulle og brun det i olie på en varm pande på alle sider. Tag kødet af panden og læg det i en stegegryde eller et fad med låg.

Steges i ovnen ved 160° .Beregn stegetiden til 45 minutter pr. ½ kg og hæld jævnligt marinaden over. Tag kødet ud af ovnen, når et stegetermometer viser 70° midt i kødstykket. Lad kødet hvile på spækbrættet i ca. 10 minutter (eller til stegetermometeret viser 72°). Skær kødet i tynde skiver. 

Lige inden servering jævnes marinaden med 2-3 spsk. mel blandet med koldt vand. Hæld saucen over det udskårne kød, eller server den ved siden af.

Marinaden er i øvrigt velegnet til alle typer vildsvinekød, men brug den forsigtigt (mariner i kortere tid) til finere stykker som ryg og filet.

  • 1,5 - 3 kg. vildsvinebov

  • 1 dl. lime juice

  • 1 dl. vegetabilsk olie

  • 1 tsk. groft kværnet peber

  • 1 tsk. salt

  • 1 tsk. kommen

  • 1/4 tsk. cayenne peber

  • 4 spsk. honning

  • 2 spsk. Dijon sennep

  • 2-4 fed presset hvidløg (efter smag)