Lunebjerggård vildsvin - hestepension
Frederiksværkvej 144, 3200 Helsinge kimgregers@gmail.com

 

Krybskyttegullasch

(Tviskloster Vildsvin)

Ingredienser

5-6 personer

 

Fremgangsmåde

Skær kødet i forholdsvis store firkanter, som lægges i en skål. Knus enebærrene, bland dem med allehånde, vineddike og kærnemælk og hælde denne blanding over kødet som marinerer natten over.

Kødet tages op af marinaden og duppes tørt. Flæsket skæres i små terninger. Varm olien i en stor gryde og smelt flæsketerningerne af i den varme olie. Kom så kød, løg, peber, timian, paprika og Worcestershiresauce i gryden og lad det hele brune let under omrøring. Hæld bouillonen over, læg låg på og lad gullaschen stå og snurre for middel varme i godt og vel 1 time.

Rør melet ud i rødvinen, jævn saucen med denne blanding og smag den til med 4 spsk. af den siede kærnemælksmarinade. Server kartoffelmos og/eller rosenkål til.

Variation: Foruden de øvrige ingredienser tilsættes 30 g tørrede skovsvampe, som har stået i blød natten over. Denne mængde svarer til ca. 300 g friske svampe.

  • 750 g vildsvinebov uden ben

  • 4 enebær

  • 3 hele allehånde

  • 2 spsk. vineddike

  • 1 l kærnemælk

  • 100 g røget flæsk

  • 3 mellemstore løg

  • 2 spsk. olie

  • ½ tsk. friskkværnet sort peber

  • ½ tsk. tørret timian

  • 1 strøgen tsk. edels¨ss paprika

  • 2 tsk. Worcestershiresauce

  • 4 dl bouillon

  • 2 strøgne spsk. mel

  • 1 1/4 dl tør rødvin