Lunebjerggård vildsvin - hestepension
Frederiksværkvej 144, 3200 Helsinge kimgregers@gmail.com

 

Krydret vildsvinesteg med bourbonsauce

Ingredienser

6-8 personer

 

Fremgangsmåde

Bland alle tørre ingredienser med olien i en lille skål. Gnid stegen med blandingen. Tildæk og stil i køleskabet natten over.

Steg utildækket i en 160° varm ovn i 50-60 minutter - eller til stegetermometeret viser 72°.

Tag stegen ud af ovnen og lad den hvile let tildækket i 10-20 minutter (når stegetermometeret viser 75°, er stegen færdig).

Mens stegen hviler, tilsættes stegeskyen bouillon, bourbon og vand og koges et minuts tid i en sauterpande eller gryde. Hæld over i en skål. Smør og mel blandes nu i gryden. Kog jævningen 3 minutter ved medium til lav varme - pisk hele tiden. Under fortsat pisken tilsættes bouillonblandingen fra før. Det hele bringes i kog, hvorefter forårsløg tilsættes. Lad det simre nogle minutter og jævn yderligere med Maizena, hvis det er nødvendigt.

Skær kødet i 1 cm tykke skiver og server med saucen.

  • 2-2,5 kg vildsvineryg, -bov eller -kølle uden ben

  • 1 tsk. timian

  • 1 tsk. oregano

  • 1 spsk. rosmarin

  • 2 spsk. olivenolie

  • 2 dl kyllingebouillon

  • 1 dl vand

  • 1 spsk. usaltet smør

  • 2 spsk. hvedemel

  • ½ dl hakkede forårsløg

  • 1 lille hakket løg

  • 1 stort fed presset hvidløg

  • 2 tsk. groft salt

  • Bourbon whisky efter smag (vi bruger selv ca. 1 dl)