Lunebjerggård vildsvin - hestepension
Frederiksværkvej 144, 3200 Helsinge kimgregers@gmail.com

 

Marineret tyksteg

(Lunebjerggård)

Ingredienser

4 personer

 

Fremgangsmåde

Start med marinaden: Sauter gulerod, løg og selleri i halvdelen af olien, til de er bløde men ikke brune. Tilsæt vin, vineddike, bouquet garni, enebær og og peberkorn og bring lagen i kog. Lad den simre, til grønsagerne er møre, 15-20 minutter. Tilsæt resten af olien og lad marinaden køle helt af (ellers bliver kødet surt i smagen).

Mariner kødet 1-2 døgn i køleskabet.

Kødet lægges i et ovnfast fad eller en lille bradepande. Marinaden hældes ved, og kødet sættes i ovnen ved 160°. Steger ca. 1½ time - eller til stegetermometeret viser 72°. Kødet tages ud af ovnen og hviler tildækket i 10-15 minutter. Kødet er færdigt, når kødtemperaturen når op på 75°.

Men kødet hviler, sies marinaden og koges ind til sauce. Jævnes med Maizena. Et alternativ er at tage laurbærbladene fra og blende resten af marinaden, som dernæst koges ind til sauce.

 

  • 1,2-1,5 kg tyksteg m. ben

  • Marinade:

  • 1 gulerod, skåret i skiver

  • 2 løg, skåret i skiver

  • 1 stilk selleri, i skiver

  • 1½ dl olivenolie

  • ½ flaske rødvin

  • ½ dl rødvinseddike

  • 1 bouquet garni

  • 8 enebær

  • 8 hele peberkorn