Lunebjerggård vildsvin - hestepension
Frederiksværkvej 144, 3200 Helsinge kimgregers@gmail.com

 

Marineret vildsvinekølle

(Tviskloster Vildsvin)

Ingredienser

6-8 personer

 

Fremgangsmåde

Rids kødet i tern og læg det i et dybt fad. Bland marinaden sammen af de nævnte ingredienser og hæld den over. Mariner køllen 1½ - 2 døgn og vend den af og til.

Tag køllen op af marinaden, og dup den tør med køkkenrulle. Læg den i bradepanden. Gnid den med groft salt, og brun den ved 250° i 15-20 min. Hæld marinaden over og dæmp varmen til 150°. Lad køllen stege yderligere 2-2½ time.

Ca. ½ time før stegen er færdig, hældes skyen fra og den skummes for fedt. Kog den ind, til der er ca. 3 dl tilbage. Svits det hakkede løg i smørret. Drys mel og hvidløg i. Spæd op med bouillon og tomatpuré og lad saucen koge, til der er ca. ½ l tilbage. Si saucen og bland den med den siede marinade. Lad saucen koge ved svag varme til den skal serveres. Spæd evt. med lidt vand.

Salat: Bland fintsnittet iceberg og bladselleri med peberfrugt i terninger og snittet fennikel. Hæld en marinade af vineddike, olivenolie, presset hvidløg, sennep, salt og peber over.

Lad køllen hvile 15-20 min., inden den skæres for.

Server køllen med bagte kartofler og ovenstående salat.

 

  • 3½ kg vildsvinekølle

  • Marinade:

  • 1 fl. rødvin

  • 1 stort hakket løg

  • 10-12 enebær

  • 2 små laurbærblade

  • 2 spsk. madagaskarpeber

  • 1 spsk. timian, frisk eller 1 tsk. tørret

  • Sauce:

  • 25 g smør

  • 3 chalotteløg

  • 1 fed hvidløg

  • 2 spsk. konc. tomatpuré

  • ¾ l bouillon

  • 2 dl indkogt marinade

  • Salt og peber

  • Salat:

  • 1 iceberg

  • 150 g fintsnittet bladselleri

  • 1 rød peberfrugt i terninger

  • 1 fennikel

  • 2 spsk. vineddike

  • 6 spsk. olivenolie

  • 1 fed hvidløg

  • 1 tsk. lys dijonsennep

  • salt og peber