Lunebjerggård vildsvin - hestepension
Frederiksværkvej 144, 3200 Helsinge kimgregers@gmail.com

 

Sydfransk vildsvinegryde

(Jan Heidelbach Jensen, Mortens Opskrifter)

Ingredienser

6 personer

 

Fremgangsmåde

Rør marinaden sammen og læg kødet i natten over.

Dyp kødet tørt og steg det langsomt gyldenbrunt i olivenolie. Nør kødet er brunet, lægges spækket rundt i kanten af gryden, marinade og tomatpuré  hældes ved og det hele koger 10 minutter. Der lægges låg på, varmen dæmpes og retten småsimrer videre i 2-2½ time.

20 minutter inden retten er færdig hældes de udstenede oliven i gryden.

Serveres med pasta og lune flûtes.

  • 1½ kg vildsvine småkød

  • 4 skiver spæk

  • 1 lille dåse koncentreret tomatpuré

  • 150 g sorte oliven

  • salt og peber

  • Marinade:

  • 1 fl. god rødvin

  • 4 løg, finthakkede

  • 3 fed hvidløg, finthakkede

  • 1 strimmel appelsinskræl, revet

  • 1 dl. olivenolie

  • 1 lille glas cognac

  • muskatnød, stødt

  • timian

  • laurbærbald

  • persille