Lunebjerggård vildsvin - hestepension
Frederiksværkvej 144, 3200 Helsinge kimgregers@gmail.com

 

Vildsvin i sur-sød sauce

 

Ingredienser

8-10 personer

 

Fremgangsmåde

Tilbered marinaden ved at koge vineddiken og rødvinen sammen med laurbærbladet, timian, chilipulver, kryddernelliker, 1 hakket løg, guleroden og bladsellerien. Hæld marinaden i en stor gryde og lad den afkøle helt. Tilsæt vildsvinefileten og mariner den i 48 timer.

Hak det andet løg og brun i smørret, tilsæt derefter kakao, sukker, svesker, revet appelsinskal, rosiner og pinjekerner. Koges et par minutter, hvorefter vildsvinekødet tilsættes. Koges videre for lav varme i 1 times tid.

Den siede marinade tilsættes sammen med salt, og der koges videre indtil kødet er meget mørt og saucen jævnet. Server med majsbrød, kartofler eller kartoffel gnocchi.

  • 2½ - 3 kg. vildsvinefilet

  • 1 dl. vineddike

  • ½ l rødvin

  • 1 hakket gulerod

  • 1 stilk bladselleri

  • 1 laurbærblad

  • 1 kvist timian

  • 1 spsk. chilipeber

  • 8 kryddernelliker

  • 2 hakkede løg

  • 4 spsk. smør

  • 2 spsk. bitter kakao

  • 1 spsk. sukker

  • 100 g tørrede svesker (blødgjorte og hakkede)

  • 2 spsk. revet appelsinskal

  • 1 spsk. rosiner

  • 1 spsk. pinjekerner

  • salt