Lunebjerggård vildsvin - hestepension
Frederiksværkvej 144, 3200 Helsinge kimgregers@gmail.com

 

Vildsvinegryderet med bagt hvidløgsmos

(fra TorveGrønt)

Ingredienser

4 personer

 

Fremgangsmåde

Kødet skæres fra benet. Det synlige fedt skæres fra, og kødet skæres i terninger

Kartoflerne skrælles og skæres i små tern, som koges sammen med hvidløg og lidt salt i 15 minutter. Herefter røres/moses kartoffeltern og hvidløg med æg, skummetmælk, hasselnødder, salt og peber.

Gnid 4 portionsskåle - eller én stor skål - indvendigt med olie og fyld mosen i. Bages i ovnen ved 200° i 15 minutter eller 30-40 minutter ved valg af større skål.

Kødet brunes i en gryde med zittauerløg, salt og peber. Spæd evt. med lidt vand eller vin. Når kødet er brunet, tilsættes gulerødder i tynde stænger, champignon og harricot verts. Retten simrer under låg i 5-10 minutter og serveres med den bagte mos.

  • 400-500 g småkød i tern af vildsvinekølle eller -bov

  • 2 zittauerløg, skåret i tern

  • 6 bagekartofler

  • 6 fed hvidløg

  • 1 æg

  • 1 dl skummetmælk

  • 25 g hakkede hasselnødder

  • havsalt og friskkværnet sort peber

  • 4 gulerødder

  • 250 g markchampignon

  • 250 g harricot verts (grønne bønner), friske eller frosne