Lunebjerggård vildsvin - hestepension
Frederiksværkvej 144, 3200 Helsinge kimgregers@gmail.com

 

Vildsvinekoteletter

(fra Aschehougs: Den Lille Vildtkogebog)

Ingredienser

4 personer

 

Fremgangsmåde

Appelsinen vaskes i varmt vand, tørres og skrælles med et julienne-jern. Saften presses ud. Pærerne skrælles, deles i kvarte, og kernehus, blomst og stilk fjernes.

Portvinen hældes i en gryde med appelsinsaft og -skal og bringes i kog. Pærestykkerne lægges i og står og trækker ca. 5 minutter ved svag varme.

I mellemtiden tørres koteletter godt med et stykke køkkenrulle. Det klarede smør opvarmes i en pande, og koteletterne steges i ca. 5 min på hver side.

Pærerne tages op af afkoget og tyttebærrene tilsættes. De koger med ved stærk varme i ca. 5 minutter. Afkoget tages af kogepladen og creme fraiche røres i.

Koteletterne krydres med salt og peber og anrettes på 4 tallerkener. Pærerne lægges ved. De rosa peberkorn knuses let i morteren og drysses over. Koteletterne serveres med saucen, pommes duchesse og rosenkål.

  • 1 usprøjtet appelsin

  • 3 faste aromatiske pærer

  • ¼ l portvin

  • 4 vildsvinekoteletter (hver på ca. 180 g)

  • 40 g klaret smør

  • 100 g tyttebær på glas

  • 2 spsk. creme fraiche

  • salt

  • friskkværnet hvid peber

  • 2 stk. rosa peberkorn