Lunebjerggård vildsvin - hestepension
Frederiksværkvej 144, 3200 Helsinge kimgregers@gmail.com

 

Vildsvinesteg med hybensauce

(fra Tviskloster Vildsvin)

Ingredienser

6-8 personer

 

Fremgangsmåde

Befri kødet for sener og fedt. Rør en marinade af kærnemælk, enebær, peberkorn, laurbærblade, citronsaft og rødvin. Læg kødet i marinaden og lad det trække tildækket i køleskab i 2-3 dage.

Tag kødet op. Tør det grundigt af og gnid det med salt og peber. Brun stegen i svinefedt på alle sider i en stegegryde. Hæld rødvin og bouillon over og lad det stege ca. 1½ time.

Mel og smør bages sammen i en lille gryde. Si stegeskyen og pisk 5 dl i afbagningen. Lad det snurre i gryden i 5 minutter. Smag saucen til med hybenmos, citronsaft, salt og peber. Rør creme fraiche og lidt hakket persille i lige inden serveringen.

Vildsvinestegen serveres med hvide kartofler og rødkål samt hybensaucen for sig.

  • 1 kg kød fra vildsvinekølle (u. ben)

  • 40 g svinefedt

  • 2½ dl bouillon eller fond

  • 2½ dl rødvin

  • Marinade:

  • 5 dl kærnemælk

  • 6 enebær

  • 2 peberkorn

  • 1 laurbærblad

  • saft fra 1 citron

  • 1 1/4 dl rødvin

  • Sauce:

  • 20 g smør/margarine

  • 20 g maizenamel

  • 50 g hybenmos

  • 1 spsk. citronsaft

  • salt og peber

  • 1 dl creme fraiche

  • persille