Lunebjerggård vildsvin - hestepension
Frederiksværkvej 144, 3200 Helsinge kimgregers@gmail.com

Startside ] Opskrifter ] Bestilling ]

 

Lunebjerggård-anden

Vores kunder siger det - og så kan vi vel også: Lunebjerggårds mulard-ænder er klasser bedre end det, du kan købe i selv velassorterede supermarkeder. De smager bedre, har mindre fedt og forslår derfor meget bedre som måltid end frysedisk-kollegerne.

Sådan skal det selvfølgelig også være, når de går udendørs på græs hele deres liv. De får iøvrigt lov til at leve adskillige uger længere end "normale" slagteænder, idet vi først slagter dem efter (tidligst) 20 uger. Desuden får de lov til at modne i op til 2 døgn efter slagtning - før de fryses ned. Igen et udtryk for vores stræben efter den optimale kødkvalitet.

Racen moulard (eller mulard) er en krydsning mellem berberiand og pekingand. En kødfuld and, som hverken er for fed eller bliver for tør ved stegning. 

Indrømmet, de spiser ganske meget i løbet af deres relativt korte liv, så det er svært at retfærdiggøre økonomien, men kødet er så godt, at vi har valgt at prioritere det højest. En anden god egenskab ved moulard racen er, at der er tale om en særdeles robust and, så dødeligheden undervejs er stort set 0. Det er væsentligt, når man engagerer sig så meget i sit dyrehold, som vi gør på Lunebjerggård.

Normalt køber vi de daggamle ællinger, så det passer med slagtning til Mortens Aften, men det er faktisk lidt fjollet, for ænder kan man selvfølgelig spise hele året. Som det fremgår af opskrifterne er der "meget lidt jul" over størsteparten af opskrifterne, men døm selv: opskrifter.