Lunebjerggård vildsvin - hestepension
Frederiksværkvej 144, 3200 Helsinge kimgregers@gmail.com

Startside ] Opskrifter ] Bestilling ] Links ] Billeder ]

Vildsvinekølle

Køllen er en meget populær udskæring, hvilket formodentlig skyldes kombinationen af meget reelt kød, god smagsfylde og enkel håndtering.

Køllen fra et normalt voksent vildsvin vil typisk veje 3,5 – 5 kg, bl.a. afhængigt af om skanken er skåret fra (hvad vi ofte gør). Af en eller anden grund baseres mange opskrifter typisk på væsentlig mindre køller, så husk endelig at regne ekstra tilberedningstid for en stor kølle. Hvis opskriften inkluderer marinade, skal ingredienserne til marinaden også "ganges op" - svarende til den større kølle.

Køllen kan - som på en normal gris - deles op i: inderlår, yderlår, klump og lårtunge, men vi foretrækker nu den "komplette" kølle.

 

Udskaering af koelle.jpg (104929 byte)

En vildsvinekølle kan udskæres på flere måder. Medmindre den er udbenet, foretrækker vi at udskære køllen som vist her i en illustration fra  bogen: Den Klassiske Køkkenskole af Anne Willan, udgivet på Gads Forlag. Klik på billedet for at se det i større format.

NB! Billedsekvensen viser udskæring af en dyrekølle. Vildsvinekød må ikke være så rødt/blodigt - for så er det ikke færdigstegt.

Som ved andre udskæringer foreslår vi, at kødet tilberedes, så kødtemperaturen er 75° når kødet skæres for. 

 

Stegt vildsvinekølle
Honning- og sojamarineret vildsvinesteg
Vildsvinekølle
Vildsvinesteg med hybensauce
Vildsvinekølle med figner
Marineret vildsvinekølle